Европейските авиокомпании Air France, KLM, Lufthansa и Brussels Airlines са сред 20-те

...
Европейските авиокомпании Air France, KLM, Lufthansa и Brussels Airlines са сред 20-те
Коментари Харесай

ЕС разследва 20 авиокомпании за потенциално подвеждащи практики

Европейските самолетни компании Air France, KLM, Lufthansa и Brussels Airlines са измежду 20-те въздушни превозвача, разследвани от Европейски Съюз за евентуално подвеждащи практики, че активността им е насочена към опазването на околната среда. 
Те би трябвало да изяснят доколко изказванията, че излъчванията на въглероден диоксид, породени от полети, могат да бъдат обезщетени от " зелени " планове или посредством потреблението на устойчиви горива, са обосновани въз основа на солидни научни доказателства.
Air France удостоверява, че е получила писмо от Европейската комисия. Компанията сега преглежда наличието му и ще изследва дейностите, които би трябвало да бъдат подхванати ", сподели представител на френската самолетна компания. От Lufthansa са показали в изказване, че също изследват деликатно въпроса.
Говорител на KLM съобщи, че нидерландската компания, част от групата на Air France, също е получила писмо от Европейска комисия. Браншовата асоциация Airlines for Europe посочи в изказване, че признава смисъла на ясната осведоменост по отношение на зелените практики на фирмите, само че актуалните разпореждания в Европейски Съюз " се разграничават доста в другите страни и към момента се развиват ".
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР